Neem contact met ons op: 06 149 777 63

Over Haylife

Haylife-beeld-3

Over Hayriye Akyuz

Na mijn studie psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik als wetenschappelijke onderzoeker en psycholoog gewerkt in de ambulante GGZ. Na brede ervaring in de ambulante GGZ, onder andere bij de GGD Amsterdam, stichting Adhesie en diverse GGZ instellingen in Amsterdam, ben ik begonnen met een eigen praktijk. Daarnaast ben ik nog steeds werkzaam als GZ-psycholoog binnen een ambulante GGZ.

Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en volwassenen met angst- en stemmingsklachten, post traumatische stress klachten en ADHD. Ik werk vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader en zet EMDR in bij trauma gerelateerde klachten. Vanuit mijn werkzaamheden in de kinderpsychiatrie maakt de begeleiding van ouders bij opvoedingsproblemen altijd een belangrijk deel uit van mijn werk. In de praktijk werk ik als intercultureel georiënteerde GZ-psycholoog . Ik bied behandelingen aan in het Turks, Engels en Nederlands.

Als GZ-psycholoog ben ik in het BIG-register ingeschreven en ben lid van:

  • Het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)  www.psynip.nl
  • NVGzP (Nederlandse Vereniging voor de Gezondheidszorgpsychologie) www.nvgzp.nl
  • VEN (Vereniging van EMDR Nederland) www.emdr.nl
GZ-psycholoog

GZ-psycholoog 

Een gezondheidszorgpsycholoog, afgekort als “GZ-psycholoog”, geeft kortdurende psychologische hulp in de eerste lijn. Het gaat hierbij om:

  • psychische klachten die zich nog niet eerder hebben voorgedaan,
  • korter dan zes maanden bestaan,
  • en zich niet in combinatie met andere fysieke of psychische klachten voordoen.

Een GZ-psycholoog is werkzaam in alle sectoren van de gezondheidszorg en behandelt psychische stoornissen, problemen in de levenssfeer en de psychische aspecten die samengaan met lichamelijke ziekten en invaliditeit. Hoofdtaken van de GZ-psycholoog zijn diagnostiek en behandeling. Daarbij worden psychologische kennis en ervaring toegepast.

Erkende GZ-psychologen zijn geregistreerd in het BIG-register van Gezondheidszorgpsychologen van het ministerie van VWS.

Kinder en jeugd psycholoog

Kinder en  jeugd psycholoog

De kinderpsycholoog en jeugdpsycholoog is een psycholoog die zich middels opleiding en/of werkervaring heeft gespecialiseerd in de kinderpsychologie en jeugdpsychologie. De kinderpsycholoog en jeugdpsycholoog behandeld psychische klachten bij kinderen en jeugdigen.

Psycholoog NIP

Psycholoog NIP

NIP staat voor “Nederlands Instituut van Psychologen”; de beroepsvereniging van en voor psychologen. Het NIP behartigt de belangen van psychologen, bevordert de beoefening van psychologie en biedt een kennisplatform. Psychologen die hun studie psychologie hebben afgerond kunnen lid worden van het NIP. Zij mogen zich dan “Psycholoog NIP” noemen. Voor de psycholoog NIP gelden gedragsregels, die de kwaliteit van de psychologische hulp dient te waarborgen.

EMDR

EMDR

EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” en is een volwaardige en effectieve therapeutische methoden. Letterlijk vertaald betekent het: “door oogbeweging opnieuw beleven van de ingrijpende gebeurtenis(sen), deze verwerken en ontlading van de emotionele reacties.” Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Typisch voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties, de levendige beelden en de fysieke reacties daarop. Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt, of een beeld dat je ziet, de beelden en de gevoelens aan die gebeurtenis weer levendig terugbrengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.